Anhidrid citronske kisline v prahu - Čistilo, zakisovalec, kakovost hrane
Anhidrid citronske kisline (v prahu) se predvsem odlikuje po svoji finozrnatosti. Proizvaja se v Evropi. Njena uporaba je predvsem v pijačah, živilih in kozmetiki. V pijačah zagotavlja prijetno osvežujočo in rahlo kislo aromo. Hkrati citronska kislina s prilagajanjem pH vrednosti zmanjšuje rast bakterij. Tudi v živilih dopolnjuje sladice in deserte z nežno kislostjo. Poleg tega prispeva k optimalnemu geliranju v marmeladah in sladkarijah. Kot čistilo je ta citronska kislina optimalna, saj se hitro biorazgradijo in je veliko manj škodljiva kot toksični fosfati v običajnih čistilih. Anhidrid citronske kisline, fin je univerzalno čistilo z ekološkimi lastnostmi!
Citronska kislina je topna v vodi. Odvisno od uporabe se različne dozirajo.
Lastnosti izdelka: Brez glutena, Brez laktoze, Vegansko
Označevanje živil: E330
Proizvodnja: Citronska kislina se pridobiva iz melase.